Διαφήμιση
ΕΙΣΑΓΩΓΗΦίλε επισκέπτη, καλώς ήρθες στην Κέα.

Βρίσκεσαι στο βορειοδυτικότερο νησί των Κυκλάδων, το πρώτο στη γεωγραφική σειρά των Κυκλάδων που είναι και το κοντινότερο στην Αττική (43 μίλια από τον Πειραιά – 16 μίλια από το Λαύριο 22 μίλια από τη Ραφήνα).

Μια ανάγλυφη έκταση 131 τ.χ. που καθώς την εξερευνείς διαπιστώνεις ότι δεν είναι το ξερό, άγονο- άγονο τοπίο που πρωτοείδες να ξεπροβάλει πίσω από τη μαρτυρική Μακρόνησο.

Εύφορες κοιλάδες- καλλιεργήσιμες εκτάσεις – πλαγιές κατάφυτες από ελιές – μυγδαλιές – βελανιδιές – πλούσια νερά και πηγές, όλα αυτά στο εσωτερικό του νησιού. Οι πεντακάθαρες, δαντελωτές παραλίες σε περιμένουν να χαρείς την αρχέγονη επαφή με τη θάλασσα.

Τα απομεινάρια του Βενετσιάνικου κάστρου, τα σοκάκια με τα στεγάδια στη Χώρα, το αρχαϊκό πέτρινο λιοντάρι να τα θαυμάσεις. Οι περιοχές με αρχαιολογικό ενδιαφέρον όπως η Αγία Ειρήνη, η Καρθαία, καθώς και το αρχαιολογικό μουσείο μέσα στο οποίο φυλάσσεται το παρελθόν, σε περιμένουν να δεις τις ρίζες, να μάθεις, να θαυμάσεις να περηφανευτείς.

Φίλε επισκέπτη,
Η παρουσίαση αυτή δεν φιλοδοξεί να γίνει ιστορική πηγή. Σκοπό έχει να σε συντροφεύει στην επίσκεψη σου στα αξιοθέατα και τις ομορφιές του νησιού μας. επισκέπτης και εσύ όπως τόσοι που σαν ήρθαν αγάπησαν τον τόπο μας και τον έκαμαν και δικό τους χτίζοντας τις εξοχικές τους κατοικίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πληροφορίες

Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα45
mod_vvisit_counterΧθες90
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα45
mod_vvisit_counterΠροηγούμενη εβδομάδα312
mod_vvisit_counterΑυτόν τον μήνα2976
mod_vvisit_counterΤον προηγούμενο μήνα1886
mod_vvisit_counterΌλες οι μέρες75542

Σήμερα: 26 Ιαν, 2020