ΔιαφήμισηΓιορτή Παραμυθιών

«Τα παραμύθια δεν είναι για να αποκοιμίζουν τα παιδιά, αλλά για να αφυπνίζουν τους μεγάλους και να τους συντροφεύουν σε μια πορεία αυτογνωσίας»

Hamadi

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα νησάκι τόσο δα μικρό που το λέγαν Κέα. Από μακρυά, έμοιαζε σαν ένα νησί όπως όλα. Έκρυβε όμως ένα μυστικό!Το μυστικό γνώριζαν μόνο οι νύμφες, οι καλές κυράδες και οι νεράιδες που κατοικούσαν στις πηγές. Άκουσα να λένε ότι όποιος ξεδιψάσει από τις πηγές που κατοικούν οι νύμφες δεν τον αγγίζει ποτέ ξανά η λύπη. Λένε ακόμα ότι όποιος μάθει το μυστικό από τις καλές κυράδες, γίνεται πάλι παιδί και ότι  όποιος κλέψει τα ξόρκια από τις νεράιδες γίνεται αιώνια σοφός! Ένα είναι το σίγουρο. Η Γιορτή των παραμυθιών δεν θα μπορούσε να έχει άλλη πατρίδα από την Κέα. Η μούσα των Κυκλάδων έχει να διηγηθεί στους διαβάτες της μια θάλασσα από μύθους  και παραδόσεις. Η Γιορτή των Παραμυθιών, απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά, και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον με την πολυάριθμη συμμετοχή αφηγητών, αλλά και τις παράλληλες δραστηριότητες,  με σκοπό μια πιο σφαιρική και βαθιά κατανόηση του κόσμου των παραμυθιών. Στόχος της είναι η διάδοση αλλά και η διάσωση των λαϊκών μύθων, των δοξασιών και της παράδοσης, μέσα από την αφήγηση και όχι μόνο. Άνθρωποι χαρισματικοί, αφηγητές, μουσικοί και καλλιτέχνες σκορπισμένοι σ’ όλο το νησί, μας καλούν κάθε  καλοκαίρι  για να μας εξιστορήσουν παραμύθια, μύθους και λαϊκές δοξασίες από όλο τον κόσμο για να ακούσουμε , να δούμε  και να γευτούμε μια άλλη αλήθεια που δεν βλέπουν τα μάτια παρά μόνο η καρδιά.

 

Το νησί των μύθων και των παραμυθιών σας προσκαλεί στην πιο λαμπερή Γιορτή του. Αναζητήστε την και γίνετε και εσείς ήρωες του δικού σας παραμυθιού!

 

 

Γιώργος Ευγενικός